Orar

Prelegere online: 10 Decembrie 2021

Dr. Vlad C. Manea – ”Morphology of sea floor on Earth and Icy Moons

 

 

 

 

 

 

 

 

Prelegere online: 29 Ianuarie 2021

Dr. Vlad C. Manea – ”Subduction zones: mega earthquakes, slow earthquakes, surface deformation and submarine landslides

Link: meet.google.com/nwf-utcw-bzj

 

Prelegere online: 30 Ianuarie 2021

Dr. Vlad C. Manea – ”The origin of volcanism on Earth and other Solar System planets and bodies

Link: meet.google.com/uwu-osej-cdm

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, Dr. Vlad V. Manea, cercetător senior în cadrul Universitătii Naționale Autonoma din Mexic – Centrul de Geoștiințe și codirector al Laboratorului National de Vizualizare Științifica Avansata (www.lavis.unam.mx)  va susține o conferință online în cadrul Școlii doctorale „Simion Mehedinți” a Facultății de Geografie a UB. Prelegerea se va desfășura în intervalul orar 14:00-18:00, este „O călătorie spre fundul oceanelor terestre și al sateliților de gheață”. Evenimentul este destinat, doctoranzilor de la Facultatea de Geografie a UB, dar si altor studenți interesați din cadrul UB. Conferința este împărțită în sesiuni a câte o oră urmate de sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri.

Link de conectare: meet.google.com/vza-vtzw-szg

Dr. Manea se ocupa cu modelarea numerica a proceselor tectonice terestre precum si pe alte planete ale Sistemului Solar. Dr. Manea este membru plin al Academiei Mexicane de Științe, si colaborează pe diverse teme de cercetare cu Facultatea de Geografie, UB, Institutul de Geodinamica al Academiei Romane, precum si cu Institutul de Astronomie al Academiei Romane. In prezent este si profesor invitat in cadrul ICUB – Institutul de Cercetare al Universității din București.

Prelegere online – 29 Octombrie 2020

Dr. William Keeton – „How to get publised and influence the policy dialoque: effective writing, pubishing, and communication in the environmental sciences”

Prelegere online – 02 Noiembrie 2020

Dr. Vlad Manea – ”Numerical modeling of Earth  and Planetary processes: from the Newton’s 2nd law of motion to supercomputing